Onze omgeving

Beringen,

een stad in

beweging.

Waar het goed is om te wonen, werken en leven. Een stad met een rijk verleden, een rijk heden en een rijke toekomst. Je geniet er van alle mogelijke faciliteiten, talrijke ontspanningsmogelijkheden, een uitstekende ligging, een geanimeerd verenigingsleven, vele culturele activiteiten én ongerepte natuurpracht. Beringen is een stad waar iedereen zich thuis voelt. Net zoals in Helvetica.

U heeft interesse? Klik hier

Overal dichtbij.

 

Helvetica ligt op de hoek van de Klaproosstraat en de Jagersstraat. Dankzij die locatie aan de rand van Beringen-Centrum ben je dicht bij alles. Het station van Beringen, de bushalte en het stadscentrum bevinden zich op wandelafstand.

 

De uitstekende verbindingswegen brengen je snel tot op de E313 en E314.

 

Als je woont in Helvetica, ben je dus zeker van een vlotte mobiliteit én een gemakkelijke toegang tot rust en natuur. Want het gemeentelijke groenplein voor de deur, de aangelegde tuin en het natuurgebied op honderd meter van Helvetica creëren een mooie, groene setting.

Genieten van een

levendig centrum.

 

Met be-MINE heeft Beringen de grootste mijnerfgoedsite van Vlaanderen. De laatste jaren is die site met veel respect voor het mijnverleden omgevormd tot een moderne locatie waar historiek, cultuur, natuur, avontuur, recreatie en toerisme elkaar de hand reiken.

 

In navolging van be-MINE transformeert het gemeentebestuur het centrum van Beringen tot een levendig centrum waar je in een groene omgeving aangenaam kunt vertoeven en genieten van een polyvalente invulling.

Wandelen en fietsen door de

geschiedenis en de natuur.

 

Beringen is een echte wandel- en fietsgemeente. Je vindt er talrijke (begeleide) wandeltochten die je zintuigen prikkelen en je laten kennismaken met de natuur, cultuur en geschiedenis van Beringen. Ook als fietsliefhebber kun je je hart ophalen, want Beringen ligt aan het fietsroutenetwerk en de Drieprovinciënroute, die je langs tal van trekpleisters in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant brengt. Daarnaast heeft Beringen met het Kolenspoor en de Tafelroute twee unieke fietsroutes, en biedt het mountainbikeparcours van de Avonturenberg een toffe uitdaging aan fervente mountainbikers.

Ervaar en beleef voluit

in een bruisende stad.

 

Jong en oud, levensgenieters, cultuurliefhebbers en sportievelingen vinden in Beringen alles wat ze nodig hebben voor een aangename vrijetijdsbesteding. Het dynamische verenigingsleven, de vele sportclubs, de evenementen, de twee recreatiedomeinen, het cultuurcentrum, het duikcentrum, het zwembad, de bibliotheek, de be-MINE-belevenissite én de gezellige horecazaken maken van Beringen een dynamische stad waar altijd heel wat te beleven en ervaren valt.

Verleden, heden,

en toekomst in

perfecte harmonie.

 

Scroll naar beneden

en ontdek Beringen.

Ontdek onze omgeving

Home

Omgeving

Contact

Troeven

Aanbod

Vraag meer info

Ontwikkeling

Verkoop

Privacy  —  2020 © Ace Projects

Webdesign by King Arthur